OZ

Títol original: The Wizard of Oz
Any: 1939
Durada: 98 min.
País: Estats Units
Direcció: Victor Fleming
Guió: Noël Langley, Florence Ryerson, Edgar Alan Wolfe (Conte: Frank L. Baum)
Música: Herbert Stothart, E.Y. Harburg, Harold Arlen
Fotografia: Harold Rosson
Repartiment: Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger, Bert Lahr, Jack Haley, Billie Burke, Clara Blandick, Margaret Hamilton, Charley Grapewin
Productora: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM). Productor: Mervyn LeRoy
Gènere: Fantàstic. Musical. Aventures. Cinema familiar.


Sinopsi
Dorothy, que somia amb viatjar "més enllà de l'arc de Sant Martí", veu el seu desig fet realitat quan un tornado se l'emporta amb el seu gosset al món d'Oz. Però l'aventura només acaba de començar: després ofendre la Malvada Bruixa de l'Oest (Margaret Hamilton), aconsellada per la Bruixa Bona del Nord (Billie Burke), la nena es dirigeix ​​pel Camí Groc cap a la Ciutat Esmeralda, on viu el totpoderós mag d'Oz, que pot ajudar-la a tornar a Kansas. Durant el viatge es fa amiga de l'Espantaocells (Ray Bolger), l'Home de Llauna (Jack Haley) i el Lleó Covard (Bert Lahr). El Espantaocells vol un cervell, l'Home de Llauna vol un cor, i el Lleó, el coratge que li falta; convençuts que el Mag també els pot ajudar a ells, decideixen unir-se a Dorothy en el seu viatge fins a la Ciutat Esmeralda.



Valoració personal: La pel·lícula em va agradar molt, perquè té aventura, una mica de acció i terror. Mentre hi hagi unió i força tot es pot complir, però no és fàcil cal: passar per moltes situcions difícils, on tot es posa a prova. La pel·lícula ja té molts anys, té efectes i imatge antigues. Però jo la recomano, veuran com eren les pel·lícules antigament.


Tràiler:




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sweeney Todd: El barber diabòlic del carrer Fleet

Camp rock (2008)